Copyright 2023 - Custom text here

 

Здравен център Овая предлага специален източен масаж Юмейхо. Юмейхо снема напрежението на мускулите и съединителната тъкан, възстановява еластичността на мускулите, ускорява кръвообращението, премахва умората и засилва имунната система. Този масаж се прилага при лечението на заболявания на опорно-двигателния апарат, както и на сърдечно-съдовата, дихателната, храносмилателната и вегетативната нервна система.

Ovaya Shape - Антицелулитни процедури

Антицелулитни процедури

Успешна редукция на целулит с "OVAYA Shape" - комбиниран апарат за вакуум масаж в съчетание с биполярна радиочестота и инфрачервена светлина за премахване на целулит, стягане на кожата (след липосукции и раждане), заличаване на стрии. Изглаждане на бръчки, премахване на двойна брадичка. Апаратът има два накрайника - за лице и тяло.

Безболезнена, безвредна, ефективна и приятна процедура.

 

 

Пресотерапия

Пресотерапията е модерен, ефективен и безболезнен метод със силен терапевтичен ефект за лечение на целулит и мастни натрупвания по тялото. Активира пасивната част на кръвообръщението – вените и лимфните съдове, стимулира дренажа на натрупаните токсини към прочистващите органи. Резорбира отоците, има освобождаващ и болкоуспокояващ ефект. Препоръчва се при целулит, затлъстяване, при тежест и умора в краката, в резултат на нарушено кръвообръщение и отоци по крайниците. Осигурява обща релаксация и цялостно възстановяване на организма. За повишаване на ефекта пресотерапията може да се комбинира с вакуумен масаж, ултрафонофореза и различни spa процедури.

 

Йонна детоксикация

Процедурата "йонна детоксикация" освобождава организма от натрупани тежки метали, мазнини, отпадни продукти от метаболизма, кръвоносната и лимфната система.

 • Активира дейността на клетките и тъканите;
 • Стимулира вегетативната нервна система;
 • Постига намаляване на кръвното налягане и кръвната захар;
 • Реализира превенция на сърдечно-съдовите и мозъчно-съдовите заболявания;
 • Стимулира имунната система на база на клетъчната осмоза;
 • Улеснява работата на вътрешната лаборатория на организма - бъбреците и черния дроб;
 • Стимулира функционирането на стомашно-чревния тракт;
 • Реализира цялостен физикален "масаж" на организма;
 • Намалява нивото на свободните радикали;
 • Улеснява заздравяването на рани и преодоляването на кожни проблеми, като акне, пигментация и т.н.;
 • Улеснява способността на клетките и тъканите да релаксират, в резултат на което се подобрява качеството на съня;
 • Нормализира телесното тегло.

 

Масаж

 • Класически масаж - прилага се с цел релаксация и тонизиране на организма, за оптимизиране на кръвообръщението и отпускане на мускулатурата, прогонване на умората, изхвърляне на токсините. Подобрява дейността на нервната система, кожата става по-еластична.
 • Лечебен - сбор от механични въздействия върху кожата и подлежащите тъкани. Извършват се специални похвати, имащи различно влияние върху организма с лечебна и профилактична цел.
 • Специализирана терапия за шиен дял на гръбначния стълб и рамене
 • Възстановителен - в зависимост от състоянието на организма може да се приложи тонизиращ или релаксиращ възстановителен масаж. Рилага се предимно при спортисти след активна спортна дейност и при неспортуващи хора след тежък физически или психически труд. Има за цел да върне физиологичните процеси на организма в норма.
 • Рефлексотерапия - масаж на стъпалата – чрез въздействие върху точки от стъпалата се повлияват благоприятно съответстващите на тях вътрешни органи. Стъпалото представлява една съвършена система, в която всеки орган и всяка част от тялото има своето място. При заболяване на даден орган се повява болка в съответната точка, която обаче не е спонтанна, а се установява само при натиск. Болезнените точки се обработват чрез специални масажни похвати и резултатите са много добри.
 • Антицелулитен - ръчният антицелулитен масаж има за цел да премахне целулитните бучки и възли и да оформи силуета на тялото. Чрез този масаж се подобрява кръво- и лимфообръщението, за да се изхвърлят по-бързо токсините и изгорят мастните натрупвания. Използват се и специални масла, подпомагащи действието на масажа.

 

V.I.P. комплекс методология - водеща италианска патентована технология за красота и уелнес

Персонализирани, научни и иновационни решения за повечето козметични проблеми на красотата и естетичната медицина – лице и тяло тeхнология. Процедурите са:

 • неинвазивни
 • нехирургични
 • без игли
 • никакви белези
 • липса на време за престой

Ефективни и персонализирани програми за:

 • дълбока мускулна стимулация – лифтинг на лице и части на тялото –гърди, ръце, ханш
 • увеличаване на микроциркулацията на лице шия и деколте
 • увеличаване на енергийните нива на кожата
 • подобряване на цялостния метаболизъм на тялото

Редукция на целулит и локализирано намаляване на обиколки

 • намаляване на телесната маса и тегло
 • Тонизиране и оформяне на проблемни зони

Първата стъпка в лечението за определяне правилната програма е цялостен структурен и композиционен анализ на тялото, в помощ на персонализиране на подходящата програма. След анализ, и обсъждане на резултатите според желанието на клиента, се изготвя програма с препоръчани процедури, както и периода от време за завършване на програмата.

Процедури за тяло

Инфрачервени лъчи - Биo-активиране на клетките и обмяната на веществата, за разрушаване на мазнините в специфични области, или в цялото тяло, лечение и профилактика на целулита – оформяне на фигурата Насочена вълни за ускоряване на метаболизма и редукция на мазнините – тонизиране на мускулите в третираните зони

Локализирано и бързо отслабване на проблемни зони чрез създаване на изотонична достатъчно силна контракция на мускулите – стимулация и оформяне на проблемната зона.

Неинвазивен лифтинг
Програмата помага за облекчаване на мускулната отпуснатост и повишаване тонуса на кожата. Процедура, при която мускулите са стимулирани с деликатни изометрични упражнения, които повдигат тъканта. Видим ефект дори след първата процедура.

Детоксикация лимфен и венозен дренаж - лечение на отоци и превенция на локализирана задръжка на вода при козметични проблеми, дължащи се на лошо лимфо и кръвобръщение.

Комбинирана терапия с инфрачервена светлина
Пълна терапия за тяло, съчетаваща използването на инфрачервени лъчи и индуцирани насочени вълни, за цялостно лечение и профилактика на целулита в различните му степени. Прилагането на конкретни квадратни вълни върху моторните точки на мускулите на целевите области, асоциирани в елиминирането на мастните слоеве, заедно с укрепване на микроциркулацията и увеличаване на силата на мускула.

Процедури за лице

Микрочестотна терапия за лице има регенериращо и стягащо действие на повърхностните епителни тъкани - предотвратяване на преждевременно стареене и бръчки Използва се в комбинация с другите специализирани за лице програми, както и със специализирана продуктова линия, за борба с вредните условия на ежедневния живот за възвръщане на младежки, свеж и здрав вид на лицето.

Enegist Ultra VPL - Фотоепилация и Фотоподмладяване (регенериране на кожата)

Energist Ultra VPL ™ е най-ефективната система за епилация на нежелано окосмяване и подмладяване (регенериране) на кожата. Използване на варираща пулсираща светлина (VPL ™) технология, ENERGIST Ultra VPL осигурява оптимални параметри, терапията се индивидуализира за всеки клиент което осигурява безопасно, бързо и ефективно лечение.

Фотоепилация

Принципът на фотоепилацията се състои във въздействието на мощни импулси светлина върху корена на косъма. Оцветяващият космите пигмент меланин, поглъща енергията на светлинните вълни. В резултат светлинната се преобразува в топлинна, корените на космите се загряват и се разрушават.
Лечението се извършва в около 4- седмични интервали и се препоръчва серия от 6-8 процедури да постигане на оптимален резултат.
Продължителността на ефекта зависи от индивидуалните свойства на организма, но средно е гарантирана за години.

Фотоподмладяване (регенериране на кожата)

Посредством метода Еnergist VPL ™се бработва повърхностния слой на кожата с индивидуални параметри като се подава определено количество топлина до дълбоките слоеве, при което се стимулира естествената й регенерация в дългосрочен план. Внимателно се филтрира и адаптира светлината от системaта като стимулира фибробластните клетки свързани в своеобразен сложен матрикс, да произвежда в дълбочина повече колаген и еластин. Отличава се с висока ефективност и води до регенеративна промяна на структурата, по-малък размер на порите, намаляване фините линии и бръчки на лицето и шията, подобряване на цялостния вид на кожата.
Ultra VPL ™ третира ефективно още: възрастови петна, лунички и пигментни лезии. Априкациите свързани с третиране на акне вулгарис, белези от акне, както и варикозни (дълбоки) или повърхностни капиляри (мрежовидни) вени се консултират предварително с лекар-специалист.

 • Криотерапия - лечение чрез замръзяване (студотерапия). Използва се лед за охлаждане на увреден участък при някои заболявания, предимно при трhttp://ovayabg.com/images/kineziterapia.jpgавми и отоци. Намалява болката и отока, подобрява кръвообръщението.
 • Термотерапия - лечение с топлина. Има болкоуспокояващо действие, релаксиращо за мускулите, не се прилага при наличие на възпалителен процес.
 • Ултразвук
 • ТЕНС - Транскутанна електростимулация

АНТИЦЕЛУЛИТНИ ПРОГРАМИ И МАСАЖ

Антицелулитни процедури

Успешна редукция на целулит с "OVAYA Shape" - комбиниран апарат за вакуум масаж в съчетание с биполярна радиочестота и инфрачервена светлина за премахване на целулит, стягане на кожата (след липосукции и раждане), заличаване на стрии. Изглаждане на бръчки, премахване на двойна брадичка. Апаратът има два накрайника - за лице и тяло.

Безболезнена, безвредна, ефективна и приятна процедура.

 

 

Пресотерапия

Пресотерапията е модерен, ефективен и безболезнен метод със силен терапевтичен ефект за лечение на целулит и мастни натрупвания по тялото. Активира пасивната част на кръвообръщението – вените и лимфните съдове, стимулира дренажа на натрупаните токсини към прочистващите органи. Резорбира отоците, има освобождаващ и болкоуспокояващ ефект. Препоръчва се при целулит, затлъстяване, при тежест и умора в краката, в резултат на нарушено кръвообръщение и отоци по крайниците. Осигурява обща релаксация и цялостно възстановяване на организма. За повишаване на ефекта пресотерапията може да се комбинира с вакуумен масаж, ултрафонофореза и различни spa процедури.

 

Йонна детоксикация

Процедурата "йонна детоксикация" освобождава организма от натрупани тежки метали, мазнини, отпадни продукти от метаболизма, кръвоносната и лимфната система.

 • Активира дейността на клетките и тъканите;
 • Стимулира вегетативната нервна система;
 • Постига намаляване на кръвното налягане и кръвната захар;
 • Реализира превенция на сърдечно-съдовите и мозъчно-съдовите заболявания;
 • Стимулира имунната система на база на клетъчната осмоза;
 • Улеснява работата на вътрешната лаборатория на организма - бъбреците и черния дроб;
 • Стимулира функционирането на стомашно-чревния тракт;
 • Реализира цялостен физикален "масаж" на организма;
 • Намалява нивото на свободните радикали;
 • Улеснява заздравяването на рани и преодоляването на кожни проблеми, като акне, пигментация и т.н.;
 • Улеснява способността на клетките и тъканите да релаксират, в резултат на което се подобрява качеството на съня;
 • Нормализира телесното тегло.

 

Масаж

 • Класически масаж - прилага се с цел релаксация и тонизиране на организма, за оптимизиране на кръвообръщението и отпускане на мускулатурата, прогонване на умората, изхвърляне на токсините. Подобрява дейността на нервната система, кожата става по-еластична.
 • Лечебен - сбор от механични въздействия върху кожата и подлежащите тъкани. Извършват се специални похвати, имащи различно влияние върху организма с лечебна и профилактична цел.
 • Специализирана терапия за шиен дял на гръбначния стълб и рамене
 • Възстановителен - в зависимост от състоянието на организма може да се приложи тонизиращ или релаксиращ възстановителен масаж. Рилага се предимно при спортисти след активна спортна дейност и при неспортуващи хора след тежък физически или психически труд. Има за цел да върне физиологичните процеси на организма в норма.
 • Рефлексотерапия - масаж на стъпалата – чрез въздействие върху точки от стъпалата се повлияват благоприятно съответстващите на тях вътрешни органи. Стъпалото представлява една съвършена система, в която всеки орган и всяка част от тялото има своето място. При заболяване на даден орган се повява болка в съответната точка, която обаче не е спонтанна, а се установява само при натиск. Болезнените точки се обработват чрез специални масажни похвати и резултатите са много добри.
 • Антицелулитен - ръчният антицелулитен масаж има за цел да премахне целулитните бучки и възли и да оформи силуета на тялото. Чрез този масаж се подобрява кръво- и лимфообръщението, за да се изхвърлят по-бързо токсините и изгорят мастните натрупвания. Използват се и специални масла, подпомагащи действието на масажа.

 

V.I.P. комплекс методология - водеща италианска патентована технология за красота и уелнес

Персонализирани, научни и иновационни решения за повечето козметични проблеми на красотата и естетичната медицина – лице и тяло тeхнология. Процедурите са:

 • неинвазивни
 • нехирургични
 • без игли
 • никакви белези
 • липса на време за престой

Ефективни и персонализирани програми за:

 • дълбока мускулна стимулация – лифтинг на лице и части на тялото –гърди, ръце, ханш
 • увеличаване на микроциркулацията на лице шия и деколте
 • увеличаване на енергийните нива на кожата
 • подобряване на цялостния метаболизъм на тялото

Редукция на целулит и локализирано намаляване на обиколки

 • намаляване на телесната маса и тегло
 • Тонизиране и оформяне на проблемни зони

Първата стъпка в лечението за определяне правилната програма е цялостен структурен и композиционен анализ на тялото, в помощ на персонализиране на подходящата програма. След анализ, и обсъждане на резултатите според желанието на клиента, се изготвя програма с препоръчани процедури, както и периода от време за завършване на програмата.

Процедури за тяло

Инфрачервени лъчи - Биo-активиране на клетките и обмяната на веществата, за разрушаване на мазнините в специфични области, или в цялото тяло, лечение и профилактика на целулита – оформяне на фигурата Насочена вълни за ускоряване на метаболизма и редукция на мазнините – тонизиране на мускулите в третираните зони

Локализирано и бързо отслабване на проблемни зони чрез създаване на изотонична достатъчно силна контракция на мускулите – стимулация и оформяне на проблемната зона.

Неинвазивен лифтинг
Програмата помага за облекчаване на мускулната отпуснатост и повишаване тонуса на кожата. Процедура, при която мускулите са стимулирани с деликатни изометрични упражнения, които повдигат тъканта. Видим ефект дори след първата процедура.

Детоксикация лимфен и венозен дренаж - лечение на отоци и превенция на локализирана задръжка на вода при козметични проблеми, дължащи се на лошо лимфо и кръвобръщение.

Комбинирана терапия с инфрачервена светлина
Пълна терапия за тяло, съчетаваща използването на инфрачервени лъчи и индуцирани насочени вълни, за цялостно лечение и профилактика на целулита в различните му степени. Прилагането на конкретни квадратни вълни върху моторните точки на мускулите на целевите области, асоциирани в елиминирането на мастните слоеве, заедно с укрепване на микроциркулацията и увеличаване на силата на мускула.

Процедури за лице

Микрочестотна терапия за лице има регенериращо и стягащо действие на повърхностните епителни тъкани - предотвратяване на преждевременно стареене и бръчки Използва се в комбинация с другите специализирани за лице програми, както и със специализирана продуктова линия, за борба с вредните условия на ежедневния живот за възвръщане на младежки, свеж и здрав вид на лицето.

Enegist Ultra VPL - Фотоепилация и Фотоподмладяване (регенериране на кожата)

Energist Ultra VPL ™ е най-ефективната система за епилация на нежелано окосмяване и подмладяване (регенериране) на кожата. Използване на варираща пулсираща светлина (VPL ™) технология, ENERGIST Ultra VPL осигурява оптимални параметри, терапията се индивидуализира за всеки клиент което осигурява безопасно, бързо и ефективно лечение.

Фотоепилация

Принципът на фотоепилацията се състои във въздействието на мощни импулси светлина върху корена на косъма. Оцветяващият космите пигмент меланин, поглъща енергията на светлинните вълни. В резултат светлинната се преобразува в топлинна, корените на космите се загряват и се разрушават.
Лечението се извършва в около 4- седмични интервали и се препоръчва серия от 6-8 процедури да постигане на оптимален резултат.
Продължителността на ефекта зависи от индивидуалните свойства на организма, но средно е гарантирана за години.

Фотоподмладяване (регенериране на кожата)

Посредством метода Еnergist VPL ™се бработва повърхностния слой на кожата с индивидуални параметри като се подава определено количество топлина до дълбоките слоеве, при което се стимулира естествената й регенерация в дългосрочен план. Внимателно се филтрира и адаптира светлината от системaта като стимулира фибробластните клетки свързани в своеобразен сложен матрикс, да произвежда в дълбочина повече колаген и еластин. Отличава се с висока ефективност и води до регенеративна промяна на структурата, по-малък размер на порите, намаляване фините линии и бръчки на лицето и шията, подобряване на цялостния вид на кожата.
Ultra VPL ™ третира ефективно още: възрастови петна, лунички и пигментни лезии. Априкациите свързани с третиране на акне вулгарис, белези от акне, както и варикозни (дълбоки) или повърхностни капиляри (мрежовидни) вени се консултират предварително с лекар-специалист.

Домашна рехабилитация

 • Посещение на домашни адреси за рехабилитация на лежащо болни
 • "Болен в къщи" - обучение на близките в Грижи за болния.
f t g